Skip to content

SLIMME MICROSCOOPGLIJST: APPLE FRUIT GEKLEURDE CELSPECIMEN (Nederlandse)

English Français Deutsche Nederlandse Italiano Polskimi Portuguesas Español 中国 日本人 한국어

 

 

 

Appelbomen (Malus Pumila) zijn ontstaan ​​in Centraal-Azië, waar zijn voorvader Malus Sieversii (de wilde krabappel) nog steeds wordt gevonden. Het zijn loofbomen in de rozenfamilie. Sinds de oudheid gecultiveerd, worden er tegenwoordig meer dan 7000 verschillende soorten wereldwijd geteeld. In 2010 werd het genoom van de vrucht gesequenced als onderdeel van onderzoek naar ziektebestrijding en selectieve veredeling in de appelproductie.

Dit objectglaasje van de fruitcellen van een appel lijkt blauw en rood vanwege de Methelyne Blue en Eosin (rode) vlekken die worden gebruikt om de individuele structuur van de fruitcellen tegen de achtergrond te markeren. Zonder de vlekken lijken deze stervormige cellen over het algemeen kleurloos, waardoor het moeilijker is om de subtiele structuren te onderzoeken. Het kleuren van monsters is slechts één techniek om studenten te helpen bij het onderzoeken van microscopische monsters om te bepalen wat ze zijn (hun morfologie).

Grootschalige appeltelers kunnen de effecten van schimmel-, bacterie- en plaagproblemen op de boom en het fruit bestuderen met een microscoop om de beste manier van handelen te bepalen om de optimale gezondheid van het gewas te behouden.

[terug naar index]