Skip to content

Explore Scientific Smart Microscope Slide: Pauwenveer (Nederlandse)

English Français Deutsche Nederlandse Italiano Polskimi Portuguesas Español 中国 日本人 한국어

 

Veren van vogels zijn mooi om naar te kijken maar hebben ook een ongelooflijke microstructuur. Eiwit bèta-keratine is de substantie van alle veren en ze hebben allemaal een vertakte structuur, maar de verscheidenheid aan vormen en kleuren is zeer divers. Door de microscoop kunt u bundels barbules en kleuring zien die uniek zijn voor elk segment. Deze barbules grijpen in elkaar om de gladde en flexibele oppervlakken te creëren die vluchten mogelijk maken terwijl de vogel tegen de elementen wordt beschermd.

Mannelijke pauwenveren behoren tot de kleurrijkste en mooiste. Verkering toont waar de mannelijke pauw zijn grote veren waaiert en vervolgens trilt en rammelt om potentiële partners aan te trekken, zowel ornithologen als natuurkundigen hebben gefascineerd. Jarenlang werd gedacht dat het kleurrijke scherm of het ratelende geluid het belangrijkste aantrekkelijke aspect was, maar natuurkundigen hebben een andere mogelijkheid gevonden - dat paapjes de voorkeur geven aan hogere frequenties, intensere beeldschermen omdat ze baat hebben bij paring met krachtigere mannetjes.

De hindoes beschouwen de pauwenveer als zeer veelbelovend en zullen ze in verschillende hoeken van het huis tentoonstellen om een ​​harmonieus leven en welvaart te verbeteren.

* Merk op dat deze pagina is gearchiveerd en dat deze Smart Microscope Slide is stopgezet.

 

Microscopes from Explore Scientific

 

See all Microscopes from Explore Scientific

[back to index]